Highbrook koopt Stadhouderskade 85 in Amsterdam

Highbrook koopt Stadhouderskade 85 in Amsterdam
Stadhouderskade 85, Amsterdam

Highbrook Investors heeft het kantoorgebouw Stadhouderskade 85 in Amsterdam gekocht in een zogeheten off-market transactie.

Het object ligt tussen het stadsdeel De Pijp en het centrum van Amsterdam en omvat acht verdiepingen met krap 5.000 m2 aan kantoorruimte en is deels verhuurd. Highbrook zal het gebouw op korte termijn grondig renoveren, verduurzamen en onder meer voorzien van een dakterras per bouwlaag.

De verkoper is een particuliere belegger. De prijs door partijen is niet bekend gemaakt, maar bedraagt volgens de leveringsakte in het Kadaster 20,7 miljoen euro. Koper Highbrook heeft het kantoorgebouw ondergebracht in het vehikel Amsterdam South NL.

Bij de transactie traden DRS Makelaars en Loyens & Loeff op als adviseurs van Highbrook Investors. Savills deed de technische due dilligence voor de koper.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.