nieuws

Aberdeen Standard verwerft Eindhovens kantoorpand

Beleggingen

Asset manager Aberdeen Standard Investments heeft kantoorgebouw ‘Kennedyplein 300’ in het centrum van Eindhoven gekocht van Lloyd Fonds AG. Vastgoedmarkt achterhaalde de koopsom.

Aberdeen Standard verwerft Eindhovens kantoorpand

Het gebouw, dat een verhuurbaar vloeroppervlak heeft van circa 15.350 m2 en 70 onder het gebouw gelegen parkeerplaatsen telt, is toegevoegd aan het Aberdeen European Balanced Property Fund. Volgens gegevens uit het Kadaster bedraagt de koopsom 45,5 miljoen euro.  Lloyd Fonds AG. verwierf het complex in 2010 voor 32,282 miljoen euro.

Kennedyplein 300 is een hoogwaardig kantoorgebouw dat pal naast het centraal station staat, in het hart van het Kennedy Business District in Eindhoven. Het is volledig en langjarig verhuurd aan zorgverzekeraar VGZ.

Eindhoven is een van de snelst groeiende steden van Nederland en geldt als één van de ‘slimste’ en meest innovatieve steden van ons land. Het centraal station van Eindhoven is recent volledig verbouwd en toekomstbestendig gemaakt. Het stationsgebied zal de komende jaren verder worden ontwikkeld tot een hoogwaardig gemengd gebied met een excellente bereikbaarheid.

Gert-Jan Kapiteyn, fondsmanager van het Aberdeen European Balanced Property Fund: ‘Het kantoorgebouw is perfect gelegen in het centrum van Eindhoven, op loopafstand van het centraal station en met uitstekende parkeervoorzieningen. Het kantoor heeft een flexibele indeling en verkeert in een uitstekende staat van onderhoud. Dit is een ‘core investment’ met een stabiele kasstroom die zeer goed past bij de investeringsstrategie van het fonds.”

Aberdeen Standard Investments is juridisch geadviseerd door Van Doorne, technisch geadviseerd door Savills Building & Project Consultancy en commercieel geadviseerd door internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield.

Innova investments uit Amsterdam is de partner van Lloyd Fonds en heeft deze transactie namens haar begeleid. Juridisch is zij geadviseerd door De Advocaten van Van Riet en Hermans & Schuttevaer notarissen.

Reageer op dit artikel