nieuws

Xior verwerft 200 studentenwoningen in Wageningen

Beleggingen

Studentenhuisvester Xior Student Housing heeft de acquisitie aangekondigd van een studentensite met in totaal 200 units te Wageningen en een verwachte totale investeringswaarde van 13 miljoen euro.

Xior verwerft 200 studentenwoningen in Wageningen
Complex van Xior in Wageningen.

De Belgische beursgenoteerde studentenhuisvester Xior, actief in België en Nederland, heeft afgelopen vrijdag de verwerving afgerond van een studentencomplex te Wageningen, bestaande uit 179 onzelfstandige units. Dit imposante pand werd reeds tijdelijk bewoond door studenten en krijgt nu een permanente bestemming. Het gebouw, beter bekend als Duivendaal, ligt vlakbij het centrum en op enige afstand van de onderwijsinstellingen in Wageningen. Het pand bestaat uit twee blokken met vier verdiepingen, verbonden door een groot met glas overdekt atrium.

Verkopende partij, zo blijkt uit het Kadaster, is Park Duivendaal B.V., een vastgoedvehikel van de Universiteit Wageningen. Voor Duivendaal is volgens de leveringsakte 9 miljoen euro betaald.

Het Duivendaal gebouw zal enkele aanpassingen ondergaan om het volledig  ‘up to standard’ te brengen door de verkoper, van wie Xior het pand zal overnemen. Verkoper verschaft een rendementsgarantie aan Xior tot aan de oplevering.

Naast het Duivendaal gebouw werd tevens een akkoord gesloten omtrent de overname van het nabij gelegen  Meteogebouw, dat wordt omgevormd tot 22 zelfstandige units. De afname, na oplevering door verkoper, is voorzien voor medio 2019 en verkoper verschaft voor dit pand na overname een huurgarantie van een jaar.
De site biedt ook mogelijkheden voor eventuele uitbreidingen.

Deze transactie heeft een investeringswaarde (voor beide gebouwen, los van een eventueel bijkomend
ontwikkelingspotentieel) van 13 miljoen euro, met een verwacht totaal aanvangsrendement na volledige renovatie van 6,2 procent.

Eerder deze maand  werd door Xior ook al een groot studentencomplex in Maastricht gekocht.

Reageer op dit artikel