nieuws

Wereldhave rondt verkoop Fins megacentrum af

Beleggingen

Wereldhave heeft de verkoop van zijn winkelcentrum Itis in Helsinki aan een fonds van Morgan Stanley Real Estate Investing (MSREI) definitief afgerond.

Wereldhave rondt verkoop Fins megacentrum af
Winkelcentrum Itis in Helsinki

Dat laat de beursgenoteerde vastgoedonderneming weten. De verkoop was al eerder dit najaar aangekondigd. Een moorddeal is het bepaald niet voor Wereldhave. Koper Morgan Stanley Real Estate Investing hapte toe voor 516 miljoen. Maar niet voordat de rekening van 66 miljoen euro belasting bij Wereldhave kwam te liggen, zodat de eigenlijke opbrengst 450 miljoen euro bedraagt. De prijs van 516 miljoen ligt ook nog eens 8,5 procent beneden de boekwaarde van 30 juni 2018.

Nu de verkoop is afgerond heeft het zwaar ondergewaardeerde Wereldhave uitsluitend nog middelgrote winkelcentra in portefeuille. De 29 centra liggen in Nederland (16), België (zeven) en Frankrijk (zes).

Wereldhave verwacht over 2018 als gevolg van de verminderde huurinkomsten een direct resultaat  per aandeel dat ligt tussen de 3,30 en 3,35 euro. Voorheen lag de raming in een range van 3,33 tot 3,38 euro. Het dividend blijft echter gehandhaafd op 2,52 voor zowel 2018 als 2019.

 

Reageer op dit artikel