nieuws

TH Real Estates verwerft De Haagsche Zwaan

Beleggingen

Het European Cities Fund van vastgoedvermogensbeheerder TH Real Estate heeft kantoorgebouw De Haagsche Zwaan verworven van Capreon. Het is de twaalfde acquisitie in het pan-Europese vastgoedfonds.

TH Real Estates verwerft De Haagsche Zwaan

De Haagsche Zwaan heeft een omvang van 18.500 m2 en 237 bijbehorende parkeerplaatsen. Het pand ligt aan de Schenkkade 50 in het Beatrixkwartier, de Haagse toplocatie voor kantoren.

Capreon kocht het pand op 14 december 2017 via het Luxemburgse vehikel Swan Properties voor 48,15 miljoen euro van een open-end fonds van de Duitse vastgoedvermogensbeheerder Union Invest Real State. Hoeveel de verkoopprijs thans is, valt nog niet te achterhalen in het Kadaster.

Over de wilde geruchten in de markt over een betaalde prijs van maar liefst 70 miljoen euro kan Vastgoedmarkt geen enkele bevestiging krijgen. Maar dat het een toppand betreft in een uitstekende markt is zonneklaar. De Haagsche Zwaan is volledig verhuurd. Huurders zijn onder andere Deloitte, Kuwait Petroleum en Royal Haskoning DHV. Het twintig verdiepingen tellende pand, opgeleverd in 2010, ligt vlakbij Den Haag Centraal.

TH Real Estate werd geadviseerd door NL real estate – Knight Frank, Loyens & Loeff, Allen & Overy, EY en Arcadis.

Reageer op dit artikel