Particuliere belegger koopt kantoorgebouw in Hilversum

Particuliere belegger koopt kantoorgebouw in Hilversum

Het kantoorgebouw aan het Colosseum 9 in Hilversum is verkocht aan een particuliere belegger. Vastgoedmarkt achterhaalde de koopsom en de betrokken partijen.

Het kantoorgebouw is onderdeel van het Arena Park gelegen naast de Nike campus en heeft een totale oppervlakte van 6.700 m2 verdeeld over de begane grond en vijf verdiepingen. Het gebouw is volledig verhuurd en doet dienst als hoofdkantoor van SLTN.

Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster is door de particuliere belegger, Eelko Gijs van Kooten uit Blaricum, 7,75 miljoen euro betaald aan de verkopende partij, het in Luxemburg geregistreerde investeringsvehikel LSREF5 Swan Hilversum S.à.r.l. Deze Luxemburgse partij kocht het pand in maart vorig jaar voor de opmerkelijke prijs van welgeteld 1 euro! Wie toen de verkopende partij was, is niet meer te achterhalen.

Verkoper is commercieel geadviseerd door JLL. Koper werd geadviseerd door ID bedrijfsmakelaars en CityState.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.