nieuws

Pensioenfondsen stappen in hypotheekmandaat Dynamic Credit

Beleggingen

Drie Nederlandse pensioenfondsen zijn toegetreden tot het Nederlandse hypotheekinvesteringsprogramma van Dynamic Credit, dat gebruik maakt van het bijBouwe-label.

Pensioenfondsen stappen in hypotheekmandaat Dynamic Credit
hypotheken

Ook hebben een aantal bestaande pensioenfondsbeleggers hun inleg in het programma verhoogd, waardoor het gecommitteerd vermogen van Dynamic Credit’s hypotheekmandaten is gestegen naar meer dan 10,5 miljard euro.

Vermogensbeheerder en direct lendingbedrijf Dynamic Credit biedt pensioenfondsen een alternatief voor beleggen via de reguliere hypotheekfondsen. In het hypotheekinvesteringsprogramma van Dynamic Credit kunnen pensioenfondsen zelf de segmenten kiezen waarin ze willen beleggen, en hebben ze volledige controle over het rentebeleid, acceptatiecriteria en productkenmerken.

Daan Potjer, Dynamic Credit’s coo: ‘Wij zien een trend in de markt. Meer pensioenfondsen tonen een toenemende interesse in investeren via hypotheekmandaten, in plaats van reguliere hypotheekfondsen. Recent commentaar van De Nederlandse Bank lijkt hier aan bijgedragen te hebben.’

De Nederlandse Bank (DNB) heeft aangegeven dat Nederlandse pensioenfondsen in control moeten zijn  bij hun beleggingen in hypothecaire leningen, de rationale van deze belegging, governance en met name de liquiditeitsopties van dit soort beleggingen.

Potjer: ‘De recente nieuwe toetreding van drie pensioenfondsen, samen met aanvullende toezeggingen van bestaande pensioenfondsen in het programma, tonen aan dat het Dynamic Credit-mandaat een populaire optie is voor Nederlandse pensioenfondsen. Het aanbieden van liquiditeitsopties, bijvoorbeeld via onze Hypotheek obligatie, is cruciaal voor beleggers in Nederlandse hypotheekleningen. Asset Liability Management (ALM), kapitaalvereisten en beleggersvoorkeuren zullen de komende 30 jaar veranderen. Een belegger moet de mogelijkheid hebben om zijn exposure aan te passen en Dynamic Credit biedt dit aan.’

Reageer op dit artikel