Blaak 333 verkocht door HighBrook en Equity Estate

Blaak 333 verkocht door HighBrook en Equity Estate

HighBrook Investors en Equity Estate hebben het kantoorgebouw aan de Blaak 333 in Rotterdam verkocht. Vastgoedmarkt speurde in het Kadaster en vond de verkoopprijs.

HighBrook en Equity Estate hebben het object met ander vastgoed in oktober 2017  gekocht voor 36,5 miljoen euro. Voor het pand zelf werd destijds 30,8 miljoen euro neergeteld. In de leveringsakte van 17 december 2018 staat als verkopende partij overigens het vastgoedvehikel HB Europe II vermeld, dat welgeteld 34.683.962 euro beurt voor het complex.

De koper, die volgens het Kadaster bij deze transactie gebruik maakt van het vastgoedvehikel Blaak 333 B.V. - statutair gevestigd aan de Sarphatikade 12 in Amsterdam -  is gespecialiseerd in 'complexe projecten in binnenstedelijke gebieden, waarbij onder andere leegstaande kantoorgebouwen worden getransformeerd tot woningen'. Hierbij wil koper specifiek het algemene belang dienen om hiermee goede woonvoorzieningen en  leefbare buurten te creëren.

Blaak 333 B.V. heeft volgens de hypotheekakte op 17 december een hypotheek verkregen op het pand van 20 miljoen euro van vastgoedfinancier ABN Amro. Inclusief rente en aflossingen bedraagt de totale hypotheeksom 28 miljoen euro.

Blaak 333 is een kantoorgebouw van 17 etages met ruim 15.000 m2 v.v.o. kantoorruimte gelegen op een plot van  1.800 m2.  Door de locatie tussen twee metrostations, direct om de hoek van een aantal voorname winkelstraten en de ligging aan een belangrijke vervoersader in Rotterdam leent de locatie zich zeer goed voor een potentiële herontwikkeling.

Als onderdeel van haar optimalisatie strategie zijn diverse gesprekken met de gemeente gevoerd en plannen gemaakt voor een mogelijke herontwikkeling.

HighBrook Investors en Equity Estate zijn bij het volledige verkoopproces geadviseerd door BNP Paribas Real Estate.

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.