1.200 zonnepanelen op dak multifunctioneel centrum Heuvel

1.200 zonnepanelen op dak multifunctioneel centrum Heuvel

Eind november heeft de oplevering plaats gevonden van 1.200 zonnepanelen op het dak van multifunctioneel centrum Heuvel in Eindhoven.

Door de plaatsing van de panelen wordt circa 20 procent van de benodigde stroom van de algemene ruimten en technische installaties, duurzaam opgewekt. Tevens wordt de CO2 uitstoot verminderd met 150 ton per jaar en profiteren huurders van lagere servicekosten.

De Heuvel in Eindhoven is na de upgrade in 2016 beloond met een Breeam-NL In Use Outstanding score op zowel ‘Asset’ alsook ‘Management’ en in 2017 heeft het centrum een internationale Breeam Award gewonnen voor het meest duurzaam herontwikkelde winkelcentrum van Europa. CBRE Global Investors heeft een heldere ESG-ambitie. Het aanbrengen van zonnepanelen op de Heuvel is een voorbeeld in de uitvoering hiervan.

In opdracht van CBRE Global Investors is de realisatie gedaan door Hoppenbrouwers Techniek onder begeleiding van HermanDeGroot Ingenieurs. CBRE Shopping Center Management heeft de installatie in gebruik genomen.
-

Erik Wiegerinck werkte van 1995 tot zijn pensionering in 2022 voor de uitgeverij. Bij Vastgoedmarkt hield hij zich als senior redacteur in het bijzonder bezig met de financieel-economische berichtgeving, logistiek, financiering en vastgoedfondsen. Op dit moment is hij werkzaam als freelancer.