nieuws

Wat betaalde Portico voor Jumbo Foodmarkt in Tilburg?

Beleggingen

De eerste investering van Portico Netherlands, een nieuwe Jumbo Foodmarkt in Tilburg, is woensdag 21 november 2018 officieel in gebruik genomen. Vastgoedmarkt achterhaalde de koopprijs.

Wat betaalde Portico voor Jumbo Foodmarkt in Tilburg?

Het is de zesde vestiging van deze groeiende formule van supermarktketen Jumbo. Uit onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster blijkt dat Portico eind augustus 18,65 miljoen euro betaalde. Het project is een ontwikkeling van Consortium Stappegoor, een samenwerking tussen Synchroon en BPD.

De Jumbo Foodmarkt is 5,000 m2 groot, inclusief een ruim food-café. Het project is strategisch gelegen aan de Stappegoorweg 175 in Tilburg, een gebied ten Zuiden van het Centrum en nabij de A58, waar nu al diverse publiekstrekkers en instanties zijn gevestigd. Er ligt een ruime parkeergarage met 200 parkeerplaatsen direct onder de supermarkt.

De Jumbo Foodmarkt in Tilburg is de nieuwste investering van Portico Investments. Portico is een in convenience retail gespecialiseerde vastgoedbelegger. Naast activiteiten in Centraal en Oost Europa is het fonds sinds medio 2017 ook in Nederland actief is. In Nederland richt Portico zich op kleine en middelgrote wijkwinkelcentra, aangevuld met solitaire supermarkten, gelegen in de Randstad, Noord-Brabant en de regio Arnhem-Nijmegen.

Mathieu de Bruin, namens Portico: ‘Wij zien dit product als een goede fit voor onze kernstrategie om langdurig in wijkwinkelcentra en solitaire supermarkten te beleggen.’

Recentelijk kocht het fonds ook twee retailobjecten van Highbrook Investors uit de voormalige Breevast-portefeuille.

Reageer op dit artikel