nieuws

Wat betaalde Mundus voor portefeuille Max van Leeuwen?

Beleggingen

De van oorsprong Haagse vastgoedbelegger Mundus Invest heeft een groot deel van de vastgoedportefeuille overgenomen van antiekhandelaar Max van Leeuwen.

Wat betaalde Mundus voor portefeuille Max van Leeuwen?
Westeinde 12-14 Den Haag

De portefeuille omvat:

  • twaalf verhuurde winkel/horecaruimten in Buurtschap 2005 (Denneweg / Vos in Tuinstraat) met een totaal oppervlak van ongeveer 1.300 m2,
  • vijf verhuurde appartementen (Jagerstraat/Denneweg)
  • twee Rijksmonumentale kantoorpanden: het stadspaleis het Spaansche Hof aan het Westeinde en het hoofdkantoor van de Vereniging Rembrandt aan de Denneweg, totaal ongeveer 3.000 m2.

Onder de huurders van de winkels zijn Betjeman & Barton en Senso Fashion. Huurders van de twee restaurants zijn Oogst en Ben Kei. Max van Leeuwen zal met zijn antiekzaak aanwezig blijven op Denneweg 114a.

Vooral het Spaansche Hof biedt potentie. Daags voor het notarieel transport werd voor de eerste en tweede verdieping van dit stadspaleis een vergunning afgegeven om dertien stadsappartementen te realiseren.

Reibestein en Partners Bedrijfshuisvesting, dat de transactie initieerde, bracht deze ook tot stand namens verkoper Max van Leeuwen. Notariskantoor Rosenberg Polak heeft de juridische begeleiding voor zijn rekening genomen. Medio 2019 zullen de appartementen aan het Spaansche Hof te huur worden aangeboden via Avenir Vastgoed.

De koopprijs voor de portefeuille bedroeg 12.730.000 euro, blijkt uit de akte van levering.

Reageer op dit artikel