nieuws

Vorm koopt Schiehaven 11-13 Rotterdam als hoofdkantoor

Beleggingen

Ontwikkelaar Vorm heeft het gemeentemonument ‘De Nieuwe Maaskant’ aan Schiehaven 11-13 in Rotterdam gekocht van de gemeente.

Vorm koopt Schiehaven 11-13 Rotterdam als hoofdkantoor
Daan van der Vorm en Hans Meurs voor De nieuwe Maaskant

De ontwikkelaar wil in het pand het eigen kantoor onderbrengen. Daarmee keert het bedrijf van directeur/eigenaar Daan van der Vorm vanuit Papendrecht terug naar Rotterdam. Bij het kantoor hoort een afgesloten parkeerterrein met plaats voor 35 auto’s en twee motoren. Naar verwachting vindt de verhuizing plaats in het vierde kwartaal van 2019.

Het pand is vernoemd naar de architect Hugh Maaskant, die het ontwierp. Het werd gebouwd in 1958 in opdracht van stuwadoorsbedrijf Progress. Het poortgebouw aan de Schiehaven in Rotterdam van 2.765 m2 is in 2004 ingrijpend verbouwd en is in 2016 aangewezen als gemeentelijk monument.

Vorm heeft 275 medewerkers, van wie er 150 personen naar het Rotterdamse hoofdkantoor verhuizen

Algemeen directeur Hans Meurs van Vorm laat het pand door de eigen specialisten transformeren: ‘Wij koesteren het gebouw en de functie bij de herontwikkeling én bewaken dat de monumentale waarde van het bouwwerk niet wordt aangetast.’

275 medewerkers

Vorm heeft in totaal 275 medewerkers in dienst, van wie er 150 personen naar het Rotterdamse hoofdkantoor zullen verhuizen.

Het pand werd in de zomer van 2018 verkocht bij openbare inschrijving. De gemeente gaf daarbij een richtprijs op van 3,25 miljoen euro. Het kantoor was ten tijde van de verkoop bijna volledig verhuurd, op 169 m2 na. De huurstroom bedroeg op dat moment 295.457 euro per jaar.

Reageer op dit artikel