nieuws

Voormalig Nedstaal terrein Alblasserdam verkocht

Beleggingen

Ruigenhil Vastgoed heeft het voormalige Nedstaal terrein, ruim 36 hectare, inmiddels overgedragen aan de nieuwe eigenaar SVE Group.

Voormalig Nedstaal terrein Alblasserdam verkocht

Het terrein van Nedstaal ligt op één van de meest markante plekken in de regio Drechtsteden, direct aan rivier De Noord. Sinds 1938 huisvestte het één van de twee geïntegreerde staalbedrijven in Nederland. FNSteel huurt een groot gedeelte van het terrein. In 2017 kwam een gedeelte van het terrein en opstallen leeg te staan. De nieuwe eigenaar zal, in samenspraak met de huurders van het terrein, het gebied gaan herinrichten en ontwikkelen tot een hoogwaardig bedrijventerrein gericht op de industriële, nautische en logistieke sector.

De verkoop van het totale terrein omvat ruim 36 hectare grond waarop thans nog de fabriekshallen van het voormalige Nedstaal en het huidige FN Steel zijn gevestigd, welke een totaal bruto vloeroppervlak hebben van circa 145.000 m².

Koper, SVE Group, werd gedurende de transactie juridisch geadviseerd door LVH Advocaten en commercieel geadviseerd door de heer Brummelhuis. Ruigenhil Vastgoed werd tijdens het verkoopproces exclusief begeleidt door BRiQ real estate.

Reageer op dit artikel