Real I.S. klaar om gas te geven in Nederland

Real I.S. klaar om gas te geven in Nederland

Met zijn Amsterdamse team bijna op sterkte maakt Real I.S. zich op voor jaarlijks 150 miljoen euro tot 200 miljoen euro aan investeringen in Nederlands vastgoed.

Dat bleek tijdens de rondleiding door het uitgebreide hoofdkantoor van KPN aan de Wilhelminakade 123 in Rotterdam, eigendom van Real I.S..'In 2018 gaan we de doelstelling nog niet halen. De aandacht lag dit jaar op de formering van een team van vijf mensen. Nu zijn we een asset manager actief in Nederland, vanuit Nederland', aldus Melanie Grüneke, landenmanager van Real I.S. in Nederland.

'Die vijf mensen illustreren onze sterke commitment aan de Nederlandse vastgoedmarkt', zegt Julia Böhm, head of Asset Management international van Real I.S. 'Nederland is een van onze kernmarkten. Het maakt heel wat uit of je die kernmarkt bedient vanuit ons hoofdkantoor in München of vanuit die kernmarkt zelf.'

De Duitse vastgoedvermogensbeheerder mikt op kantoren in de segmenten core en core plus in de Randstad. 'Denk aan Amsterdam. Een gebouw in de stationsomgeving van Utrecht zou ook mooi zijn.' Ook kijkt Real I.S. naar logistiek. De aankoop van een logistiek object in Wijchen is bijna rond.

Real I.S. heeft nu een miljard euro aan vastgoedbeleggingen in Nederland op een totaal van 6,8 miljard euro. In de Nederlandse portefeuille van Real I.S. zitten onder meer Raamplein 1 in Amsterdam en Blaak 34 in Rotterdam.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.