nieuws

Nederland weinig risicovol voor vastgoedbeleggers

Beleggingen

Nederland is een van de minst risicovolle landen voor vastgoedbeleggingen. Alleen in Australië en de VS lopen beleggers nog minder risico’s.

Nederland weinig risicovol voor vastgoedbeleggers
Zuidasdok a.i.

Dat blijkt uit Scope’s Global Real Estate Market Monitor. Nederland deelt de derde plaats in het wereldwijde onderzoek met Duitsland. Het onderzoek van risicobeoordelaar Scope Investor Services is uitgevoerd in 52 verschillende landen.

Meest risicovol is Venezuela. Andere hoog risicovolle landen voor vastgoedinvesteerders zijn Turkije, Brazilië, India, Rusland en Argentinië. Naast algemeen economische gegevens zijn ook typische vastgoeddata in het onderzoek meegewogen.

‘Na negen jaar van sterke waardeontwikkeling en dubbelcijferige opbrengsten, zien beleggers zich wereldwijd gesteld voor de prangende vraag waar ze moeten investeren nu een marktcorrectie en misschien wel een recessie binnen 18 tot 24 maanden in het verschiet ligt in veel markten’, stelt Wolfgang Kubatzki, Managing Director van Scope Investor Services.

Reageer op dit artikel