LaSalle IM koopt kantoor Zuidoost van PingProperties

LaSalle IM koopt kantoor Zuidoost van PingProperties
Luna ArenA aan de Herikerbergweg in Amsterdam

LaSalle Investment Management heeft voor het fonds Encore+ kantoorgebouw Luna ArenA aan de Herikerbergweg in Amsterdam Zuidoost aangekocht door middel van het overnemen van de aandelen in IF Office Fund.

Deze aandelentransactie en de koopsom staan niet vermeld in het Kadaster. PingProperties verwierf Luna ArenA in 2010 van investeringsmaatschappij Blackrock met als strategie het pand te herpositioneren en te verhuren. In 2012 is de eerste huurder, TMF Group, erin getrokken. In 2014 verhuurde PingProperties het laatste gedeelte aan Stryker Corporation, die haar Europese hoofdkantoor in het gebouw vestigde.

Begin dit jaar heeft PingProperties het huurcontract met Stryker verlengd. Hiermee is het gebouw langjarig en volledig verhuurd. Encore+ is een Pan-Europees open-ended core+-fonds waarbij LaSalle opereert als Asset- en Transaction Manager. De aankoop van Luna ArenA is de vierde grote Nederlandse acquisitie voor Encore+ na Eurocenter en Bright Offices in Amsterdam en Kennedytoren in Eindhoven.

Het kantoorgebouw is onderdeel van het Plaza Arena Complex en heeft een totale oppervlakte van 15.600 m2 vvo. verdeeld over acht vloeren. Luna ArenA is volledig verhuurd en doet dienst als (regionaal) hoofdkantoor van TMF Group en Stryker Corporation. Luna ArenA is gelegen op loopafstand van trein station Bijlmer ArenA en alle faciliteiten van Amsterdam Zuid-Oost

PingProperties is commercieel geadviseerd door JLL en op juridisch en fiscaal gebied door Loyens & Loeff en Rechtstaete. Namens LaSalle waren Weebers Vastgoed Advocaten, Deloitte en Savills bij de transactie betrokken.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.