nieuws

Jointventure koopt kantoorgebouw in Almere

Beleggingen

Een joint venture tussen Angelo, Gordon & Co., L.P. en Stadium Capital Partners heeft het kantoorgebouw aan de PJ Oudweg 41 in Almere gekocht.

Jointventure koopt kantoorgebouw in Almere

Het betreft 7.450 m² bvo kantoorruimte en 92 parkeerplaatsen en is momenteel onverhuurd in afwachting van een grondige renovatie. Het is de eerste uitbreiding van de portefeuille sinds de aankoop van oVVice en Atoomclub in juni 2018. Volgens gegevens uit het Kadaster is 6,3 miljoen euro betaald aan de verkopende partij, BPF Onroerend Goed.

De JV partners verwachten de nieuwe vestiging begin maart 2019 te openen. Hiervoor zal de begane grond volledig worden verbouwd conform het managed office concept, en zullen de kantoorverdiepingen naar de wensen van klanten worden uitgerust.

De portefeuille heeft een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 40.000 m2 vvo. De portefeuille omvat na deze aankoop in totaal negen vestigingen in de volgende steden: Almere, Amersfoort, Amsterdam (twee locaties), Apeldoorn, Arnhem, Utrecht, Rotterdam, en Zwolle.

De JV is eigenaar-exploitant van managed offices in Nederland. De klanten kunnen kiezen tussen het huren van een- of meer volledig ingerichte werkplekken, of een kantoor volledig op maat. Ook bestaat de mogelijkheid de mogelijkheid te huren voor korte periodes.

De joint venture is van plan de portefeuille uit te breiden naar belangrijke kantorenlocaties door heel Nederland, en wil verder investeren in de vestigingen die momenteel in de portefeuille zitten. De keuze voor Almere komt voort uit een positieve visie op de toekomst van de stad als vestigingslocatie en specifiek de ontwikkelingen in het gebied rond Almere Centrum. In het gebied vinden veel vastgoedtransformaties plaats en er wordt zeer veel aandacht aan besteed vanuit de gemeente. Hierdoor ziet de joint venture een interessante mogelijkheid voor haar

Angelo Gordon Angelo Gordon & Co, L.P. is een zelfstandige investment manager uit New York, met Europese kantoren in Amsterdam, London, Frankfurt en Milaan. Stadium Capital Partners, opgericht in 2013, is een onafhankelijk vastgoed en assetmanagement organisatie, gevestigd te Amsterdam.

Als juridisch adviseur was Core Notariaat betrokken bij de transactie namens de kopers.

Reageer op dit artikel