nieuws

Intervest breidt uit bij luchthaven Eindhoven

Beleggingen

Intervest Offices & Warehouses heeft een turnkey koopovereenkomst afgesloten  voor de logistieke projectontwikkeling Gold Forum nabij de luchthaven van Eindhoven.

Intervest breidt uit bij luchthaven Eindhoven

Het gebouw zal architecturaal en functioneel één geheel vormen met het bedrijfspand Silver Forum dat Intervest eerder dit jaar verwierf, waardoor een totaal logistiek complex van bijna 50.000 m2 zal ontstaan.

Gold Forum wordt een state­of­the­art duurzaam distributiecentrum van 21.000 m2 met een opvallende organische vorm en een goudkleurige gebogen gevelafwerking. Het logistieke gebouw wordt ontwikkeld door en op risico van Kero Vastgoed, een Nederlandse vastgoedontwikkelaar uit de Eindhovense regio. Het zal bij oplevering door Intervest worden verworven voor een aankoopsom van 18,9 miljoen euro. De oplevering van het project is voorzien in het derde kwartaal van 2019.

Gezien de grote vraag en de beperkte beschikbaarheid in de regio worden de kansen op verhuring tijdens de constructieperiode hoog ingeschat, laat het Belgische beursgenoteerde vastgoedfonds weten. Indien het gebouw evenwel niet verhuurd zou zijn op moment van oplevering wordt door de ontwikkelaar een huurgarantie van 2 jaar à rato van 1,2 miljoen euro per jaar toegekend. Het project zal dus vanaf oplevering onmiddellijk huurinkomsten genereren voor de vennootschap en een brutoaanvangsrendement opleveren van 6,2 procent.

DLA Piper heeft deze transactie als juridisch adviseur begeleid en Storms International Property Services bemiddelde in deze transactie als makelaar voor Intervest.

Reageer op dit artikel