nieuws

Brand verwoest bouwmarkt in Apeldoorn

Beleggingen

Een bouwmarkt van Karwei aan de Laan van de Dierenriem in Apeldoorn is dinsdag verwoest door brand. Het pand werd tijdig ontruimd, niemand raakte gewond, zo meldde de brandweer.

Brand verwoest bouwmarkt in Apeldoorn

Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster is het complex eigendom van de particuliere beleggingsmaatschappij Goldi Vastgoed uit Apeldoorn, die het in 2003 verwierf. De perceeloppervlakte bedraagt 16.434 m2.

De brandweer van Apeldoorn en collega’s van nabijgelegen korpsen uit Vaassen en Epe rukten uit om de brand te bestrijden. Daarvoor werden vier blusvoertuigen, een hoogwerker en extra materieel voor waterwinning ingezet. Personeel van de bouwmarkt is opgevangen.

‘Er wordt nog wel geblust, maar het pand is niet meer te redden’, aldus een woordvoerder van de brandweer. Omdat het een vrijstaand pand is, bestaat er geen risico dat de brand overslaat naar andere gebouwen. Er komt veel rook vrij en daarom adviseert de brandweer omwonenden deuren en ramen gesloten te houden.

De oorzaak van de brand is onbekend.

Reageer op dit artikel