nieuws

BAM herontwikkelt voormalig Telegraafgebouw voor Kroonenberg

Beleggingen

BAM Bouw en Techniek revitaliseert het voormalige Telegraafgebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225 in Amsterdam.

BAM herontwikkelt voormalig Telegraafgebouw voor Kroonenberg
Nieuwezijds Voorburgwal 225, Amsterdam

Het monumentale drukkerij- en kantoorgebouw uit 1930 is sinds 2016 in eigendom van Kroonenberg Groep. Bij de herontwikkeling van het gebouw ontstaat een koppeling met Kalverstraat 28. In oktober is het hoogste punt bereikt van de nieuwe panoramaverdieping. De oplevering staat gepland voor eind 2019.

Na de oplevering medio 2019 voorziet Nieuwezijds Voorburgwal 225 in 7.300 m2 hoogwaardige kantoorruimte over vijf verdiepingen en een inpandige, tweelaagse parkeergarage. Boven in het gebouw wordt een panoramaverdieping gerealiseerd. De kantoorruimte is volledig verhuurd aan Guerilla. Op de begane grond ontstaat een retailruimte van 2.700 m2 met een entree aan de Kalverstraat en aan de Nieuwezijds Voorburgwal. De pershal maakt straks deel uit van deze retailruimte en wordt daarvoor in ere hersteld door het verwijderen van de aangebrachte verdiepingsvloer.

Eerder hebben BAM en Kroonenberg Groep onder meer de Kalverpassage in Amsterdam verbouwd.

Reageer op dit artikel