nieuws

NSI koopt Jacobsweerd Utrecht voor 52 miljoen euro

Beleggingen

NSI heeft het volledig verhuurde en 14.396 m2 grote kantoorgebouw op de Sint Jacobsstraat 200-440 in het centrum van Utrecht voor 52,1 miljoen euro gekocht.

NSI koopt Jacobsweerd Utrecht voor 52 miljoen euro
Sint Jacobsstraat 200-440 Utrecht

Dat bericht de beursgenoteerde vastgoedbelegger in een persbericht zonder naam van de verkoper. Verkoper is CPA 18, een door W.P. Carey beheerd vastgoedfonds. W.P. Carey kocht het kantoor in juli 2015 van PingProperties voor 42,25 miljoen euro, blijkens Kadastergegevens. Een van de drie bouwdelen van Jacobsweerd was tot november 2011 het hoofdkantoor van Corio.

Het gebouw is nu aan vijf voornamelijk overheid gerelateerde partijen verhuurd en heeft een gemiddeld gewogen resterende looptijd van 4,6 jaar. Het kantoorgebouw bestaat uit drie bouwdelen, twee met een energielabel A en één met een energielabel B. De aankoopprijs van 52,1 miljoen euro kosten koper genereert een bruto aanvangsrendement van 6 procent op de huidige huur en 6,6 procent op de markthuurwaarde.

De transactie past binnen de strategie van NSI om zich te richten op het groeipotentieel van de G4 steden. Na deze aankoop vertegenwoordigt Utrecht 10 procent van de kantoren en HNK-portefeuille (september 2018: 5 procent). De aankoop leidt tot een beleningsgraad (LTV) die net buiten de 35-40 procent target valt. Maar geplande verkopen in het vierde kwartaal zullen dit terugbrengen ruim binnen de 35-40 procent bandbreedte.

Anne de Jong, cio van NSI: ‘De centrale locatie van Utrecht, verbeterde infrastructuur en een dynamischer gebied rond het centraal station zal de positie van Utrecht als kantorenlocatie versterken wat zal leiden tot verdere huurgroei in de toekomst. Jacobsweerd is gelegen in een levendig multifunctioneel gebied, 5 minuten lopen van winkelcentrum Hoog Catharijne en het treinstation en biedt toekomstig ontwikkelingspotentieel.’

NSI is tijdens de aankoop juridisch bijgestaan door Houthoff, commercieel door Savills en technisch door SGS Search.

Reageer op dit artikel