'Noodknop tegen hoge huurprijzen woningen'

'Noodknop tegen hoge huurprijzen woningen'
Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken)

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil een 'noodknop' invoeren om hoge huurprijzen op de woningmarkt te bestrijden.

Dat meldt De Telegraaf op basis van een toespraak van de minister. Het plan is om verhuurders tegen te houden als ze huurprijzen te ver opdrijven. 'Dat kan met een tijdelijke noodknop die een rem zet op de prijs van huurwoningen', meldt Ollongren in een toespraak. Ze werkt het plan nog uit.

Ollongren wil vooral actie in de regio Rotterdam-Den Haag, de regio Utrecht, in en rond Amsterdam, de stad Groningen en de regio Eindhoven. 'Tussen 2017 en 2026 is er landelijk behoefte aan 517.000 extra woningen. Van die 517.000 moeten er bijna 300.000 in deze vijf regio’s gebouwd worden.'

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.