Dreef Beheer koopt monumenten in Amsterdam

Dreef Beheer koopt monumenten in Amsterdam
Nassaukade 25 Amsterdam

Dreef Beheer is sinds 1 oktober eigenaar van de voormalige portefeuille van H.M. Peters Onroerend Goed.

De portefeuille bestaat uit zeven (deels monumentale) panden binnen de ring van Amsterdam met daarin zesentwintig huurwoningen en vier bedrijfs- en winkelruimten. Dat meldt Dreef Beheer. De koper belegt in onroerend goed en ontwikkelt op verschillende locaties woningen en retail voor de eigen portefeuille.

De verkoper werd bij de transactie geadviseerd door KB Notarissen en De Graaf en Groot Makelaars. Dreef Beheer werd geadviseerd door Hartman LMH en Van Zijll Langhout Vastgoed.

De akte van levering vermeldt een prijs van 9.000.999 euro voor zes objecten:

De transactie kwam tot stand na een door de verkoper georganiseerde veiling. De levering van een zevende pand aan de Van Ostadestraat 154-H, 154-O, 154-1A, 154-1V, 154-2A, 154-2V, 154-3A en 154-3V ging niet door. Voor dit object waren Dreef Beheer en H.M. Peters Onroerend Goed een prijs overeengekomen van 2.100.000 euro.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.