Cording doet Luxemburgse aankoop voor Benelux-fonds

Cording doet Luxemburgse aankoop voor Benelux-fonds
Rue Jean Monnet 6 in Luxemburg-stad

Cording Real Estate Group heeft een eerste kantoorgebouw in Luxemburg verworven voor het Benelux Commercial Real Estate Fund.

Dat bericht de Europese vastgoedinvestment- en assetmanager. Het kantoorpand JM 6 bevindt zich aan Rue Jean Monnet 6 in de wijk Kirchberg in Luxemburg-stad. Het object dat door verschillende huurders gebruikt wordt, heeft een verhuurbaar oppervlak van 5.100 m2 met daarnaast 137 parkeerplaatsen.

René de Heus, Head of Investment Benelux bij Cording, stelt dat de aankoop ‘volledig in lijn ligt met onze strategie om kantoorgebouwen op de beste locaties in de Benelux te verwerven’. ‘Binnen twee jaar na het lanceren van dit fonds, hebben wij dertien gebouwen in de Benelux weten te verwerven.

Het open-end vastgoedfonds heeft een beoogd bruto fondsvolume van 400 miljoen euro, waarvan 250 miljoen eigen vermogen. Momenteel bedragen de totale activa van het fonds ongeveer 250 miljoen euro. De portefeuille bestaat uit kantoren in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Brussel en Luxemburg.

Loyens & Loeff NV trad bij de Luxemburg-transactie op als juridisch en fiscaal adviseur, Savills was de commercieel adviseur en SGS Search de technisch adviseur.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.