nieuws

Wat betaalde Daelmans voor 266 woningen van Syntrus?

Beleggingen

Daelmans Vastgoed heeft 266 woningen gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, dat optreedt namens een van zijn klanten.

Wat betaalde Daelmans voor 266 woningen van Syntrus?
De Swurden in Heerenveen

Het gaat om 226 woningen en 40 appartementen in Friesland, Drenthe, Flevoland, Gelderland en Noord Brabant. Ze zijn gebouwd tussen 1988 en 2000. Daelmans Vastgoed verjongt hiermee zijn portefeuille. Capital Value adviseerde bij deze transactie de verkoper.

De prijs bedroeg 50.400.000 euro exclusief omzetbelasting, zo blijkt uit de akte van levering. De appartementen liggen in Oosterhout (24) en Berlicum (16). De woningen liggen in Burgum (24), Sneek (26), Heerenveen (36, foto), Assen (22), Emmen (45), Almere (18), Duiven (29) en Joure (26). De verkopers zijn Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen en Interpolis Onroerend Goed.

‘De woningen zijn gemiddeld 20 jaar oud en verkeren in zeer goede staat’, zegt Jeroen Gorissen, portefeuillemanager bij Daelmans Vastgoed. ‘We hebben nu nog meer diversiteit van woningtypes in ons bestand. In Friesland hebben we geïnvesteerd in royale tweekappers en appartementen. De woningen in Assen, Emmen en Almere zijn levensloopbestendig. Alle woningen en appartementen hebben een energielabel A,B of C.’

Met bijna 3.000 woningen in Nederland, België en Duitsland, is Daelmans Vastgoed één van de grotere particuliere beleggers van ons land.

Reageer op dit artikel