Wat betaalde Daelmans voor 266 woningen van Syntrus?

Wat betaalde Daelmans voor 266 woningen van Syntrus?
De Swurden in Heerenveen

Daelmans Vastgoed heeft 266 woningen gekocht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, dat optreedt namens een van zijn klanten.

Het gaat om 226 woningen en 40 appartementen in Friesland, Drenthe, Flevoland, Gelderland en Noord Brabant. Ze zijn gebouwd tussen 1988 en 2000. Daelmans Vastgoed verjongt hiermee zijn portefeuille. Capital Value adviseerde bij deze transactie de verkoper.

De prijs bedroeg 50.400.000 euro exclusief omzetbelasting, zo blijkt uit de akte van levering. De appartementen liggen in Oosterhout (24) en Berlicum (16). De woningen liggen in Burgum (24), Sneek (26), Heerenveen (36, foto), Assen (22), Emmen (45), Almere (18), Duiven (29) en Joure (26). De verkopers zijn Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen en Interpolis Onroerend Goed.

'De woningen zijn gemiddeld 20 jaar oud en verkeren in zeer goede staat', zegt Jeroen Gorissen, portefeuillemanager bij Daelmans Vastgoed. 'We hebben nu nog meer diversiteit van woningtypes in ons bestand. In Friesland hebben we geïnvesteerd in royale tweekappers en appartementen. De woningen in Assen, Emmen en Almere zijn levensloopbestendig. Alle woningen en appartementen hebben een energielabel A,B of C.'

Met bijna 3.000 woningen in Nederland, België en Duitsland, is Daelmans Vastgoed één van de grotere particuliere beleggers van ons land.

Peter Hanff

Peter Hanff

Senior redacteur

Studeerde in 1994 af aan de Radboud Universiteit op de eisen voor landen om toe te mogen treden tot de eurozone. Volgt het monetair beleid sindsdien met argusogen. Werkte als journalist voor onder meer De Gelderlander en het Hoger Onderwijs Persbureau. Is sinds 2007 redacteur bij Vastgoedmarkt en heeft de portefeuille financieel.