RJB koopt voor 100 miljoen topkantoren

RJB koopt voor 100 miljoen topkantoren
Stadhouderskade 1 in Amsterdam

RJB Group of Companies heeft van het Amerikaanse Highbrook Investors twee kantoorobjecten verworven in een zogenaamde off market-transactie. De koopsom bedraagt ruim 100 miljoen euro.

Dat laat RJB weten in een persbericht. Het gaat om de rijksmonumentale pand Stadhouderskade 1 en het volumineuze kantoorpand aan de Weesperstraat 107-121, beide te Amsterdam. Highbrook verkreeg de objecten eerder dit jaar in eigendom van het vastgoedfonds Breevast als onderdeel van een grote portefeuilledeal.

Stadhouderskade heeft een verhuurbaar oppervlak van ruim 3.000 m2 plus 66 parkeerplaatsen op het naastgelegen parkeerterrein en is verhuurd aan Havas Media. De Weesperstraat heeft een verhuurbaar oppervlak van 10.300 m2 plus 62 parkeerplaatsen en is verhuurd aan gemeente Amsterdam.

Deze aankoop past perfect in het reeds jaren geleden ingezette diversificatie beleid van de RJB Group of Companies, aldus een woordvoerder. RJB noemt het gebouw een Amsterdams juweel. RJB Group verwacht daarom dat het object haar kwalitatief hoogwaardige vastgoedportefeuille nooit meer zal verlaten. Beide objecten voldoen ruimschoots aan de interne eis van RJB Group om alleen maar in A-1 objecten te investeren.

RJB Group of Companies is een langetermijnbelegger in A-1 vastgoed. In metropoolregio Amsterdam bezit het ontwikkelproject Valley op de Zuidas, de IGC op de Dam, het Apollo Hotel en het Holland Casino bij het Leidseplein. Daarenboven heeft de RJB Group vele A-1 winkelbeleggingen door heel Nederland, Duitsland, België en Luxemburg.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.