nieuws

Beste rendement woningfondsen in twaalf jaar

Beleggingen

Niet-beursgenoteerd residentieel vastgoed in Europa heeft in het tweede kwartaal een rendement opgeleverd van 4,57 procent, het sterkste resultaat in de afgelopen twaalf jaar.

Beste rendement woningfondsen in twaalf jaar
Bouwinvest koopt woningen IJburg-Kavel-1b

Dat blijkt uit de jongste publicatie van de INREV Quarterley Index. Gemiddeld leverden investeringen in niet-beursgenoteerd vastgoed in Europa gedurende het tweede kwartaal een rendement op van 2,15 procent.

Fondsen gericht op Frankrijk leverden met gemiddeld 4,74 procent het beste resultaat op in de categorie landenfondsen.

Op Nederland gerichte fondsen deden het ook lang niet slecht met een rendement van 4,27 procent, tegen 3,89 procent in het eerste kwartaal. Het rendement over de twaalf maanden voorafgaand aan 1 juli komt daarmee voor de Nederlandse fondsen uit op een uitstekende 16,63 procent.

Gedurende het tweede kwartaal leverden zogenoemde value added fondsen beleggers een rendement op van 2,70 procent. Dat is 61 basispunten hoger dan de minder risicovolle ‘core’-fondsen.

In een toelichting zegt Henri Vuong, INREV Director of Research and Market Information: ‘Deze uitkomsten bevestigen dat niet-genoteerde fondsen goed blijven renderen, vooral in continentaal Europa.  De uitstekende presentaties van residentieel vastgoed zijn geen echte verrassing gezien de bevolkingsgroei en het gebrek aan geschikte en betaalbare woningen. De komende kwartalen zullen we echter nauwlettend volgen of er tekeningen zijn van een naderende omslag in de markt.’

Reageer op dit artikel