nieuws

Cording koopt Erasmushuis Rotterdam

Beleggingen

Cording Real Estate Group heeft kantoorgebouw Erasmushuis in Rotterdam gekocht voor haar Benelux Commercial Real Estate Fund.

Cording koopt Erasmushuis Rotterdam
Erasmushuis aan Coolsingel 104 in Rotterdam

Het Erasmushuis ligt aan Coolsingel 104, nabij de Koopgoot in het centrum van de stad. Het elf verdiepingen tellende gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van ongeveer 4.300 m2 dat in zijn geheel verhuurd is aan office operator Frame Offices. De deal staat (nog) niet vermeld in het Kadaster. Als eigenaar staat Coolsingel 104 C.V. genoemd, de partij die het toen leegstaande kantoor in 2013 kocht voor 3,95 miljoen euro, aldus het Kadaster. De cv bestond destijds uit een consortium rond de Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer Van Omme & De Groot.

Het Erasmushuis is een rijksmonument en in 1939 gebouwd door de befaamde architect Dudok. Cording gaat het gebouw uitgebreid herontwikkelen. René de Heus, head of Investment Cording, vertelt dat dit de dertiende acquisitie is sinds de start van het fonds. ‘Er is nog 200 miljoen euro beschikbaar voor additionele aankopen. Hierbij ligt de nadruk op kantoren en retail op binnenstedelijke locaties in de G4-steden.’ Cording heeft het afgelopen jaar veel kantoren in Amsterdam en Utrecht gekocht.

Cording werd bij deze transactie geadviseerd door PLOT Real Estate, DLA Piper voor juridisch advies en Stevens van Dijck voor technisch advies.

Reageer op dit artikel