Cording koopt Erasmushuis Rotterdam

Cording koopt Erasmushuis Rotterdam
Erasmushuis aan Coolsingel 104 in Rotterdam

Cording Real Estate Group heeft kantoorgebouw Erasmushuis in Rotterdam gekocht voor haar Benelux Commercial Real Estate Fund.

Het Erasmushuis ligt aan Coolsingel 104, nabij de Koopgoot in het centrum van de stad. Het elf verdiepingen tellende gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van ongeveer 4.300 m2 dat in zijn geheel verhuurd is aan office operator Frame Offices. De deal staat (nog) niet vermeld in het Kadaster. Als eigenaar staat Coolsingel 104 C.V. genoemd, de partij die het toen leegstaande kantoor in 2013 kocht voor 3,95 miljoen euro, aldus het Kadaster. De cv bestond destijds uit een consortium rond de Rotterdamse projectontwikkelaar en bouwer Van Omme & De Groot.

Het Erasmushuis is een rijksmonument en in 1939 gebouwd door de befaamde architect Dudok. Cording gaat het gebouw uitgebreid herontwikkelen. René de Heus, head of Investment Cording, vertelt dat dit de dertiende acquisitie is sinds de start van het fonds. ‘Er is nog 200 miljoen euro beschikbaar voor additionele aankopen. Hierbij ligt de nadruk op kantoren en retail op binnenstedelijke locaties in de G4-steden.’ Cording heeft het afgelopen jaar veel kantoren in Amsterdam en Utrecht gekocht.

Cording werd bij deze transactie geadviseerd door PLOT Real Estate, DLA Piper voor juridisch advies en Stevens van Dijck voor technisch advies.

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen

Martijn van Leeuwen werkte sinds maart 2006 als redacteur voor Vastgoedmarkt. Martijn is all-round specialist, met een bijzondere affiniteit met de woning- en winkelmarkt. Sinds december 2018 werkt hij zelfstandig als freelance journalist.