Canadees pensioenfonds verwerft twee kantoorgebouwen

Canadees pensioenfonds verwerft twee kantoorgebouwen

Op 25 juli hebben Aberdeen Standard Investments en ASR Vastgoed projecten de koopovereenkomst getekend voor de kantoorgebouwen Uffizi & Rivoli in Leidsche Rijn Centrum, Utrecht.

Aberdeen Standard Investments heeft de panden aangekocht namens een Canadees pensioenfonds. Financiële details over de deal zijn niet bekend gemaakt.

Voor het ontwerp van de kantoren in Leidsche Rijn Centrum tekenden architect Hans Kollhoff (Rivoli-gebouw) en Geurst & Schulze (Uffizi-gebouw). De kantoren hebben een stedelijk karakter, zijn kwalitatief hoogwaardig en duurzaam. Het Uffizi-gebouw (4.875 m2 VVO) is U-vormig en heeft winkels op de begane grond. Het Rivoli-gebouw (3.613 m2 VVO) heeft ook winkels op de begane grond en bevindt zich aan een plein met treinstation en busstation op twee minuten afstand lopen. Onder de kantoorgebouwen bevindt zich een parkeergarage met meer dan 1.500 plaatsen.

Beide kantoorgebouwen zijn volledig verhuurd. De oplevering staat gepland voor 1 oktober 2018. C&W trad op als adviserend makelaar en Van Doorne als juridisch adviseur. Houthoff was juridisch adviseur voor de verkoper.