nieuws

Altera verkoopt meubelplein Ekkersrijt aan Fidelity International

Beleggingen

Het winkelfonds van Altera heeft in september 2018 Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel verkocht aan Fidelity International.

Altera verkoopt meubelplein Ekkersrijt aan Fidelity International
Meubelplein Ekkersrijt, Son en Breugel

Meubelplein Ekkersrijt (45.000 m2) is een woonboulevard nabij Eindhoven en bestaat voornamelijk uit grootschalige en perifere detailhandel met retailers als Trendhopper, Auping, Sijben, Sanders, Goergen en De Bommel. Altera kocht de meubelboulevard in december 2003.

Na de verkoop van De Boreel in Deventer in september 2018 zet Altera een volgende stap in het ombouwen van het winkelfonds naar food & convenience.

Krap tweederde is al food & convenience

Het aandeel van food & convenience binnen de portefeuille stijgt hiermee naar 60 procent

Altera-ceo Jaap van der Bijl stelt dat het aandeel van food & convenience binnen de portefeuille hiermee stijgt naar 60 procent. ‘Het winkelfonds positioneert zich hierdoor nog meer als de specialist op het gebied van food & convenience. In de komende tijd zullen wij assets  in het segment food & convenience aankopen. Bovendien is het winkelfonds door zijn focus op direct rendement aantrekkelijk voor binnenlandse en buitenlandse beleggers.’

Volgens investment manager Maarten Frouws van Fidelity International behoort Meubelplein Ekkersrijt tot de top 10 van best presterende perifere detailhandelsvestigings- en grootschalige detailhandelsvestigslocaties in Nederland. ‘Door de demografische en economische ontwikkelingen is Eindhoven een zeer interessante regio om in te investeren. De woningmarkt in de regio ontwikkelt zich erg goed, en pdv/gdv-locaties correleren sterk met de woningmarkt.’

Sharia-compliant gefinancierd

Altera werd bij deze transactie geadviseerd door Cushman & Wakefield, CBRE en door Dentons Boekel als juridisch adviseur. Fidelity International werd bijgestaan door CMS als juridisch adviseur, Savills als technisch adviseur, Deloitte Real Estate Tax als fiscaal adviseur en Kokelenberg & Ouwehand als vastgoed adviseurs. De aankoop wordt sharia-compliant gefinancierd door een zogeheten segregated mandate beheerd door NCB Capital (DIFC) in de Verenigde Arabische Emiraten.

Foto's

Reageer op dit artikel