nieuws

Unibail duikelt op Damrak

Beleggingen

De Europese beurzen gingen donderdag omlaag. Hoofdfonds Unibail-Rodamco-Westfield werd lager gezet na publicatie van de halfjaarcijfers. De resultaten van bouwer VolkerWessels vielen wel in de smaak.

Unibail duikelt op Damrak

Unibail-Rodamco-Westfield was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een verlies van meer dan 5 procent. Volgens analisten van ING laat het halfjaarbericht van het vastgoedconcern beleggers nog in het ongewisse over de vooruitzichten, omdat de resultaten nog niet de volledige impact van de fusie met Westfield weergeven.

Bij de kleinere bedrijven steeg VolkerWessels 5,8 procent. Het bouwconcern profiteert volop van de aantrekkende economie en zag de omzet en winst stijgen. Concurrent Heijmans won 4,2 procent. De bouwer is voorkeurskandidaat voor een grootscheepse verbouwing op Schiphol. Heijmans verwacht jaarlijks 37 miljoen euro te verdienen aan de order.

Reageer op dit artikel