nieuws

Europa en Japan populair onder beleggers in Reits

Beleggingen

Europa en Japan populair onder beleggers in Reits

Europa en Japan zijn favoriet onder beleggers in Reits (real estate investment trusts).

Dat blijkt uit de Global Reit Radar van zakenbank JP Morgan. Real estate invesment trusts (Reits) uit continentaal Europa noteren 3 procent boven de intrinsieke waarde. Van de onderzochte regio’s heeft alleen Japan Reits die het beter doen. Fiscaal transparante structuren uit het land van de rijzende zon staan op een premie van 6 procent.

Op de Angelsaksische landen raken beleggers in Reits een beetje uitgekeken, getuige de gemiddelde discounts van 4 procent in de Verenigde Staten, 7 procent in het Verenigd Koninkrijk en 3 procent in Australië. Al hadden die beleggers de afgelopen twee maanden weinig te mopperen over de rendementen van 7,8 procent in de Verenigde Staten, 7,6 procent in Australië en 2,5 procent in het Verenigd Koninkrijk. Continentaal Europa stelde daar 4,3 procent tegenover.

Naar omvang is de Europese markt voor Reits de tweede ter wereld met een marktkapitalisatie van 247.962 miljoen Amerikaanse dollar (212.387 miljoen euro). De markt in de Verenigde Staten is met 805.180 miljoen dollar ruim drie keer zo groot. Europa wordt gevolgd door Japan met 96.103 miljoen dollar, Australië met 73.080 miljoen dollar en het Verenigd Koninkrijk met 71.665 miljoen dollar.

Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfondsen profiteren niet van de populariteit van Europese Reits. Oorzaak is de sterke blootstelling aan het segment winkels.

Overigens staat het voortbestaan van de Nederlandse tegenhanger van de Reit, de FBI, op het spel.

Reageer op dit artikel