nieuws

Prologis levert dc Pantos Logistics op

Beleggingen

Logistiek vastgoedonderneming Prologis heeft woensdag een built-to-suit distributiefaciliteit van 28.000 vierkante meter voor Pantos Logistics in Tilburg, op Industriepark Vossenberg West II, opgeleverd.

Prologis levert dc Pantos Logistics op

De faciliteit (DC5) maakt deel uit van een pilotprogramma met het International WELL Building Institute (IWBI) om een ​​nieuwe standaard te ontwikkelen dat rekening houdt met de gezondheid en het welzijn van personeel dat werkzaam is in logistieke distributiecentra.

De distributiefaciliteit is verhuurd aan de Koreaanse logistieke dienstverlener Pantos Logistics, een langetermijnklant van Prologis. De overeenkomst maakt deel uit van een nieuwe ontwikkeling door Prologis in Tilburg, bestaande uit 90.000 vierkante meter logistieke ruimte. Het portfolio van Prologis Tilburg Park zal hiermee ongeveer 365.000 vierkante meter omvatten.

DC5 in Tilburg maakt deel uit van een unieke pilot met IWBI.  Wereldmarktleider Prologis wil een van de eerste logistiek vastgoedontwikkelaars ter wereld zijn met een WELL Building Standard-certificaat. Bram Verhoeven, Country Manager Prologis Benelux:  ‘Als toonaangevende ontwikkelaar streven we er voortdurend naar om de standaard van onze distributiefaciliteiten te verhogen. We besteden daarom ook extra aandacht aan aspecten die de werkomgeving verbeteren, zoals een slim ventilatiesysteem en groene ruimtes om het binnenklimaat op te frissen. Maar we richten ons ook op het opnemen van functies die voor meer natuurlijk licht en een betere akoestiek zorgen, om zo een ​​aangename sfeer te creëren. De tweede ontwikkelingsfase van 25.000 vierkante meter, die beschikbaar is voor klanten, zal ook profiteren van deze functies.’

Arthur van Kooij, hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa, voegt hieraan toe: ‘Het gebruik van WELL-kenmerken in onze gebouwen kan een onderscheidende factor zijn bij het aantrekken van logistiek personeel. De WELL-standaard bestaat al voor kantoorgebouwen, maar nog niet voor logistiek vastgoed. WELL biedt ons een structurele, wetenschappelijke benadering die verder gaat dan bekende duurzame standaarden zoals een Breeam-certificering.’

Prologis werd geadviseerd door Cushman & Wakefield.

Reageer op dit artikel