nieuws

Syntrus Achmea RE&F verwerft zorgprojecten

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance breidt de portefeuille van het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) uit met een locatie voor particuliere woonzorg in Amsterdam en een gezondheidscentrum in Gilze en Rijen.

Syntrus Achmea RE&F verwerft zorgprojecten
Lutmastraat, Amsterdam

De acquisities passen in de actieve groeistrategie van het zorgvastgoedfonds.

De aanwinst in stadsdeel De Pijp in Amsterdam bestaat uit een object van 1.871 m2, dat recent is herontwikkeld naar 36 wooneenheden, waar Kloek zorg levert aan mensen met dementie. Op de begane grond is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang van Wereldkids. Het gebouw is langjarig verhuurd.

Het gezondheidscentrum in Gilze en Rijen van 2.331 m2 is enkele jaren geleden herontwikkeld tot een modern centrum met 15 verschillende zorgdisciplines, waaronder twee huisartsenpraktijken, een apotheek, een fysiotherapeut, een podotherapeut en een verloskundigenpraktijk. Het gebouw is vrijwel volledig verhuurd.

‘Deze aankopen passen in de groeistrategie van het zorgvastgoedfonds’ zegt fondsmanager Marco Mosselman van het ADHCPF. ‘We willen meer beleggen in particuliere woonzorglocaties én in eerste- en anderhalvelijnszorgcentra. Met de acquisitie in Amsterdam houden we het zwaartepunt van het fonds bovendien in de vier grote steden. Deze strategie sluit goed aan op de behoefte van institutionele beleggers voor wie wij werken.’

Het zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea RE&F beheert levensloopbestendige woningen, particuliere woonzorglocaties, intramurale zorgcomplexen en eerste- en anderhalvelijnszorgcentra. Inclusief de twee acquisities bestaat uit de portefeuille uit 21 objecten met een gezamenlijke waarde van ruim 350 miljoen euro. Doelstelling is om de portefeuille binnen enkele jaren te vergroten naar 500 miljoen euro. De focus in de portefeuille ligt op de Randstad, de Brabantse stedenrij, de stadsregio Arnhem/Nijmegen en regionale centra als Groningen, Zwolle en Maastricht.

Reageer op dit artikel