PGGM en Redevco starten joint venture

PGGM en Redevco starten joint venture
Promenade Sainte Catherine, Bordeaux

PGGM Private Real Estate en Redevco hebben Urban Retail Ventures gelanceerd, een Europese joint venture met een waarde van 550 miljoen euro.

Urban Retail Ventures zal gaan investeren in de meest aantrekkelijke winkel- en vrijetijdsbestemmingen in Europese steden.

Urban Retail Ventures brengt Redevco’s eigen City Attractiveness-onderzoeksmodel en expertise in gespecialiseerde beleggingen in de Europese retailmarkt samen met de investeringsmogelijkheden van het PGGM Private Real Estate-team. De basis van de joint venture is de acquisitie van Promenade Sainte-Catherine, een grootschalig stedelijk plan in het centrum van Bordeaux.

De strategie van Urban Retail Ventures is gebaseerd op de sterke overtuiging dat de meest succesvolle winkellocaties in de toekomst locaties zijn die tegemoetkomen aan de veranderende consumentenvraag. Een groeiend aantal consumenten wil meer genieten van een dagje winkelen in plaats van enkel gericht te zijn op het kopen van dingen. De selectie van dynamische en economisch bloeiende hotspots, met een mix van detailhandel, eten, drinken en vrije tijd, is gebaseerd op Redevco’s eigen onderzoeksmodel.

Urban Retail Ventures volledig toegewijd om de kooldioxide-uitstoot binnen de portefeuille terug te brengen naar nul in 2030.

Redevco-ceo Andrew Vaughan ziet mogelijkheden om door het combineren van grote datasets en diepgaande lokale kennis 'steden en microlocaties te lokaliseren die een zogeheten 'halo-effect’ kunnen produceren. Deze bestemmingen zijn de meest waarschijnlijke winnaars in het huidige winkellandschap, waar innovatie en disruptie zich momenteel in een duizelingwekkende vaart voltrekken.'

Urban Retail Ventures maakt deel uit van de investeringsstrategie van PGGM Private Real Estate om strategische partnerschappen op te zetten en platformen te bouwen met prominente vastgoedbeheerders die een bewezen expertise in specifieke lokale markten hebben. Voor Redevco is dit de derde Europese joint venture in retailvastgoed die het bedrijf is aangegaan. Eerdere samenwerkingsverbanden waren met de Britse institutionele belegger Hermes en de Amerikaanse investeringsmaatschappij, Ares. Redevco zal verantwoordelijk zijn voor het vermogensbeheer van Urban Retail Ventures.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.