nieuws

HighBrook betaalde Breevast het leningbedrag

Beleggingen

De Amerikaanse belegger HighBrook heeft voor de Mesdag Delta Portfolio van Breevast een fractie meer betaald dan de uitstaande CMBS-lening van 615 miljoen euro.

HighBrook betaalde Breevast het leningbedrag
Stadhouderskade 1 in Amsterdam

HighBrook betaalde volgens de leveringsakte 616,5 miljoen euro (Kadaster). Bij de levering werd een portefeuille van 17 bedrijfsruimte-objecten direct doorgeleverd aan Urban Industrial voor een bedrag van 136,9 miljoen euro (Kadaster). Met deze transactie kwam Breevast zonder kleerscheuren van deze portefeuille af.

In november doken de eerste geruchten op dat Breevast te maken zou krijgen met een gedwongen verkoop van de portefeuille. De onderneming verzette zich daartegen met een kort geding. Van de rechter kreeg de Amerikaanse eigenaar van de financiering echter toestemming te executeren.

Reageer op dit artikel