nieuws

Xior koopt 271 studentenkamers Enschede

Beleggingen

Xior koopt 271 studentenkamers Enschede
voormalig ziekenhuis op Ariënsplein in Enschede

Life zal voor Xior Student Housing middels een transformatie 271 studentenkamers en onderwijsruimten in Enschede realiseren. Deze transactie heeft een investeringswaarde van ongeveer 28 miljoen euro.

Daartoe hebben de Belgische partijen een overeenkomst ondertekend, bericht het beursgenoteerde Xior op zijn website. De acquisitie heeft een verwacht aanvangsrendement van 6,3 procent. Life herontwikkelt het voormalige ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede naar 271 studentenkamers, waarvan 166 zelfstandige en 105 onzelfstandige units en twee onderwijsruimtes van samen ongeveer 6.000 m2. Voor deze transformatie is er nu een akkoord met Xior, die mits alle voorwaarden worden vervuld, het project overneemt.

De overname en ingebruikname is voorzien voor 2018 en zal gefaseerd worden opgeleverd. De 105 onzelfstandige units en één onderwijsruimte zijn voor respectievelijk tien en acht jaar verhuurd aan onderwijsinstelling Saxion. Voor de overige onderwijsruimte en de 166 zelfstandige units geeft Life een huurgarantie voor één jaar (zelfstandige units) en drie jaar (tweede onderwijsruimte).

Met deze acquisitie zal Xior vastgoed verwerven in een Nederlandse studentenstad waar zij nog niet aanwezig was. Xior heeft eerder ook 143 studentenunits in Maastricht (2016) en 69 units in Brussel (2017) van Life overgenomen. Alleen vorig jaar al investeerde Xior zo’n 100 miljoen euro in Nederlandse studentenhuisvesting.

Reageer op dit artikel