nieuws

Winkelcentrum Woluwe definitief naar Eurocommercial

Beleggingen

Eurocommercial Properties heeft de koop van het Brusselse winkelcentrum Woluwe afgerond. Dat maakte het in Amsterdam genoteerde winkelvastgoedfonds op 5 maart bekend.

Winkelcentrum Woluwe definitief naar Eurocommercial
Woluwe Shopping Center in Brussel

De vastgoedinvesteerder maakte de voorgenomen aankoop in oktober 2017 bekend. Eurocommercial Properties betaalt 468 miljoen euro aan AG Real Estate. Het winkelcentrum in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe opende de deuren in 1968 en is volgens Eurocommercial het bekendste winkelcentrum van de Belgische hoofdstad. Jaarlijks winkelen 6,5 miljoen mensen in het winkelcentrum. Het vastgoedfonds denkt de passantenstromen, omzet en huur van Woluwe nog fors op te kunnen schroeven.

Voor dit bedrag wordt het fonds eigenaar van 23.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak met huurders als Zara, H&M, Superdry, Calvin Klein en C&A. In de koopsom zijn ook de parkeervoorzieningen, het omliggende land en de transactiekosten inbegrepen. Met deze aankoop voegt het fonds na Frankrijk, Italië en Zweden een vierde land toe aan de vastgoedportefeuille. Niet tot de deal behoren warenhuis Inno van 12.000 m2, de Match-supermarkt van 2.100 m2 en vijf andere winkels, die eigendom blijven van AG Real Estate.

Reageer op dit artikel