Intown koopt kantoor Wisselwerking 32-36 Diemen

Intown koopt kantoor Wisselwerking 32-36 Diemen
Wisselwerking 32-36, Diemen

De particuliere belegger CF Tilburg Holdings heeft het kantoorgebouw aan de Wisselwerking 32-36 in Diemen verkocht aan de Duitse investment en property manager Intown.

Het kantoorgebouw omvat circa 5.535 m2 vloeroppervlak en 128 parkeerplaatsen. Het kantoor is langdurig verhuurd aan International Card Services. Het kantoorgebouw maakte deel uit van de LIV-portefeuille die in oktober 2017 door Deka Immobilien is verkocht.

Intown is een Duitse investment en property manager met het hoofdkantoor in Berlijn. De Duitsers betaalden voor het object 8.528.567,41 euro (Kadaster).

Verkoper CF Tilburg Holdings (tot voor kort Fro II Tilburg) is gevestigd op de Kaaimaneilanden en kocht het pand in oktober 2017. Achter deze entiteit gaat echter de Amerikaanse Fortress Investment Group schuil. Voorafgaand aan de verkoop aan Fortress boekte Deka de waarde van het volledig verhuurde pand nog af van 14,85 miljoen naar 8,9 miljoen euro.

NSI kocht van Fortress op 26 maart 2018 het kantoorgebouw aan Kingsfordweg 43-117 in Amsterdam, eveneens een object uit de LIV-portefeuille.

Verkoper werd geadviseerd door vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. Intown werd juridisch bijgestaan door DFLS Legal & Tax.

Johannes van Bentum

Johannes van Bentum

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Voor zijn aantreden bij Vastgoedmarkt was hij hoofdredacteur van de grootste vaktitel voor ict'ers Computable. Sinds 1986 is hij werkzaam als financieel-economisch journalist voor uiteenlopende titels als Elsevier Carrière, Agrarisch dagblad, Fem Business en het opiniemaandblad voor twintigers en dertigers Pitch. Begin 2009 verscheen zijn boek 'Online of Flatline' bij uitgeverij Mediata. Als hoofdredacteur van Vastgoedmarkt schrijft hij nieuwsberichten, achtergrondartikelen en geeft zijn mening over ontwikkelingen in de vastgoedsector en becommentarieert opvallende gebeurtenissen in zijn maandelijkse hoofdredactioneel commentaar.