nieuws

Hercuton bouwt dc 20.000 m2 in Heinenoord

Beleggingen

Hercuton bouwt dc 20.000 m2 in Heinenoord
Nieuwbouw New Corp Logistics op bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord

WDP heeft Hercuton opdracht verstrekt een distributiecentrum van 20.000 m2 te realiseren in Heinenoord.

De nieuwbouw is bestemd voor onder meer New Corp Logistics en komt op bedrijvenpark Hoeksche Waard. WDP heeft voor de ontwikkeling een kavel van 30.000 m2 gekocht. De ontwikkeling bestaat uit een bedrijfshal met mezzanine inclusief ruimte voor value added logistics, kantoorruimten en buitenterrein.

Het nieuwe distributiecentrum met moderne faciliteiten wordt gebruikt als op- en overslagruimte van accijnsgoederen en food products. Hercuton maakte het ontwerp en zal de nieuwbouw turn-key opleveren.

Het hybride pand wordt opgebouwd vanuit een stalen constructie met sandwichpanelen en rondom voorzien van een betonnen plint. Er zijn 21 docks voorzien. Het distributiecentrum komt in het midden en aan weerszijden komen de kantoorruimten. Hercuton begint in week 20 met de grondwerkzaamheden. De oplevering staat gepland op 1 maart 2019.

New Corp Logistics is een van origine Oud-Beijerlands bedrijf. Het verzorgt voor de logistiek van onder meer douanegoederen en regelt het transport naar meer dan zestig landen.

In februari kocht WDP nog een tweede kavel op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. WDP is één van de Belgische vastgoedfondsen die internationaliseren en daarbij Nederland als favoriet hebben.

Reageer op dit artikel