nieuws

Certitudo en pensioenfonds kopen woningen Apeldoorn

Beleggingen

Certitudo Capital heeft middels een anterieure overeenkomst overeenstemming bereikt over het verkrijgen van 350 woningen in het voormalige Centraal Beheer Achmea-gebouw in Apeldoorn.

Certitudo en pensioenfonds kopen woningen Apeldoorn
Hertzberger Parc in Apeldoorn

De anterieure overeenkomst voorziet in 350 woningen, waarvan Fraxus 200 levensloopbestendige woningen ontwikkelt ten behoeve van een gerenommeerd pensioenfonds. Het monumentale kantoorcomplex in het centrum van Apeldoorn, ontworpen door architect Herman Hertzberger, krijgt een tweede leven. Woningbouw is de belangrijkste bestemming in het exploitatieplan waarover projectontwikkelaar Certitudo Capital en de gemeente Apeldoorn een akkoord hebben bereikt.

De appartementen die Certitudo Capital er wil realiseren, worden huurwoningen. Deze huurwoningen gaan deel uitmaken van de portefeuille van iResidence. Naast woningen is er ook ruimte voor commerciële invullingen. Certitudo Capital verwierf het gebouw in 2015 en gaf de locatie de naam Hertzberger Parc. In samenwerking met andere partijen is vervolgens intensief gewerkt aan een nieuwe bestemming.

Reageer op dit artikel