nieuws

Urban Industrial koopt bedrijfspanden van COD

Beleggingen

Urban Industrial koopt bedrijfspanden van COD
Back-Upstraat 25 in Amsterdam

Urban Industrial heeft twee industriële panden in Amsterdam en Almere verworven van de Amsterdamse projectontwikkelaar COD.

De langjarig verhuurde objecten bevinden zich aan Back-Upstraat 25 in Amsterdam en Beemsterweg 8 in Almere. Het object aan de Backupstraat beschikt over 10.406 m2 verhuurbaar vloeroppervlakte en ligt aan het IJ gelegen Cornelis Douwes bedrijventerrein in Amsterdam Noord. Het object in Almere is gelegen op bedrijventerrein Hollandse Kant en bestaat uit 6.365 m2 verhuurbaar vloeroppervlakte.

Het pand in Almere heeft Urban Industrial voor 3 miljoen euro gekocht, blijkt uit de akte van levering van 18 december (Kadaster). Voor het pand in Amsterdam heeft de belegger 10,25 miljoen euro betaald, aldus de akte van levering van 19 december. Richard Baltus, managing partner Urban Industrial, zegt dat deze acquisitie een belangrijke impuls geeft aan de langetermijnstrategie van het fonds in Amsterdam Noord.

De totale portefeuille van Urban Industrial heeft inmiddels een waarde van meer dan 260 miljoen euro. Urban Industrial werd in deze transactie geadviseerd door DLA Piper en CVO. COD werd geadviseerd door Nauta Dutilh.

Reageer op dit artikel