nieuws

SPF Beheer verwerft 163 woningen in Arnhem

Beleggingen

SPF Beheer verwerft 163 woningen in Arnhem
Boulevard Heuvelink 48, Arnhem

SPF Beheer heeft een project aangekocht voor de transformatie van de Ambtsschool in Arnhem tot loftwoningen en de bouw van appartementen op het achtergelegen terrein. Het gaat in totaal op 163 woningen.

SPF Beheer heeft de aankoop gedaan namens Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer en Stichting Spoorwegpensioenfonds.  KlokGroep Bouw & Ontwikkeling uit Nijmegen gaat de voormalige Ambtsschool aan de Boulevard Heuvelink 48 in Arnhem transformeren tot loftwoningen. Op het achtergelegen terrein worden door aannemingsbedrijf Draisma uit Apeldoorn 123 appartementen gerealiseerd. Ook ROQ Vastgoed uit Arnhem is ingeschakeld. Alle woningen zijn bestemd voor de verhuur.

Het project ligt bij het centrum van Arnhem. Veertig loftwoningen komen in de voormalige Ambachtsschool en beschikken over entresols die gebruikt kunnen worden als slaapvertrek of werkruimte.

Op het achtergelegen terrein worden appartementen gerealiseerd in vier gebouwen. De locatie heeft een oppervlakte van bijna 10.000 m2. In parkeren wordt voorzien met een ondergrondse parkeergarage. De bouw van het project is begonnen en naar verwachting worden in het derde kwartaal van 2018 de eerste woningen opgeleverd.

SPF Beheer verzorgt het vermogensbeheer voor Stichting Spoorwegpensioenfonds (SPF) en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer (SPOV) en heeft een vastgoedbeleggingsportefeuille van 1,8 miljard euro. De 163 woningen zullen worden verdeeld over de beleggingsportefeuilles van beide pensioenfondsen.

Foto's

Reageer op dit artikel