nieuws

Raiffeissen verkoopt kantorencomplex Nieuwegein

Beleggingen

Raiffeissen verkoopt kantorencomplex Nieuwegein
De Admiraal, Nieuwegein

Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft mbH heeft het kantorencomplex De Admiraal in de Nieuwegein verkocht. Koper en financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De Admiraal is gebouwd tussen 2002 en 2006 en omvat een totaal volume van 46.203 m2 kantoorruimte, verdeeld over zeven torens met elk met een aparte ingang, en 885 parkeerplaatsen gelegen in de parkeergarage onder een deel van het complex en op straatniveau. De koopsom bedraagt 70,6 miljoen euro, blijkt uit Kadastergegevens.

Matthias Marhold, Managing Director bij Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft mbH, zegt: ‘De verkoop van kantorencomplex De Admiraal past in onze strategie om onze focus op core-investeringen te versterken. Vanwege de huidige marktomstandigheden in Nederland was dit het juiste moment voor ons om dit value-add complex te verkopen.’

Hoofd Sales Reinier Wegmanvan Savills Nederland vertelt dat de Admiraal een van de grotere kantoorgebouwen in de agglomeratie Utrecht is. ‘Het is een gebied dat onder beleggers en gebruikers steeds populairder wordt. Deze transactie toont duidelijk aan dat grote kantoorcomplexen op strategische en goede zichtlocaties de aandacht van beleggers blijven trekken. De opzet en lay-out van de gebouwen in combinatie met de langjarige huurovereenkomsten met Ordina en Ballast Nedam resulteren in een value-add investering’.

Raiffeisen Immobilien Kapitalanlage-Gesellschaft mbH werd geadviseerd door Savills en Lexence tijdens de verkoop.

Reageer op dit artikel