nieuws

Duits Intown koopt grote portefeuille Achmea DOF

Beleggingen

Duits Intown koopt grote portefeuille Achmea DOF
Newtonlaan 201-299 in Utrecht

Intown heeft voor 145 miljoen euro een kantorenportefeuille gekocht van Achmea Dutch Office Fund. Dat blijkt uit berichtgeving van Debtwire en uit Kadastergegevens.

Dat blijkt uit berichtgeving van Debtwire en uit Kadastergegevens. Intown heeft via de bv Project MMNT op 15 februari de zogeheten Momentum Portfolio gekocht van Stichting Achmea Dutch Office Fund, blijkt uit diverse aktes van levering (Kadaster). Zo heeft Intown in Den Bosch voor 27,427 miljoen euro een kantoor aan Magistratenlaan 222-248/Bordeslaan 2-36 verworven, blijkens de akte van levering van 15 februari. En in Utrecht kocht het een kantoor aan Leidseveer 2-10/Nieuwe Daalstraat voor bijna 29,4 miljoen euro.

In totaal heeft Project MMNT acht kantoorgebouwen overgenomen van het kantorenfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Volgens Debtwire betreft het in totaal 82.000 m2 kantoorruimte met een gemiddelde bezettingsgraad van 90 procent. De totale jaarlijkse huurinkomsten bedragen 12,2 miljoen euro. De andere kantoren bevinden zich in Nijmegen (Van Schaek Mathonsingel 4), Rotterdam (Lichtenauerlaan 102-120, Utrecht (Newtonlaan 201-299 en Orteliuslaan 1041, Zoetermeer (Signaalrood 55) en Zwolle (Burgemeester Roelenweg 13).

Intown is een Duitse investment en property manager met het hoofdkantoor in Berlijn. Cushman & Wakefield heeft de verkoop begeleid namens Syntrus Achmea Real Estate & Finance, aldus Debtwire.

Reageer op dit artikel