nieuws

Canadese belegger koopt toppand aan Rokin

Beleggingen

Canadese belegger koopt toppand aan Rokin
Rokin 17 vóór de herontwikkeling

Het Canadese BMO Real Estate Partners heeft winkel- en woonpand Rokin 17 in Amsterdam gekocht. Het pand beschikt over 600 m2 retail en vijf appartementen.

Dat laat BMO Real Estate Partners weten. Deze pan-Europese vastgoedinvesteerder en asset manager is onderdeel van de Canadese BMO Financial Group met mondiaal ruim 200 miljard euro aan beheerd vermogen. BMO krijgt met de koop 1.328 m2 prime vastgoed in Amsterdam in handen. Een koopsom geeft de investeerder niet. De verkoper wordt evenmin genoemd. Het Kadaster meldt de transactie, wat wijst op een aandelentransactie.

In het winkelgedeelte is Hudson’s Bay gevestigd. Het warenhuis heeft een 20-jarig huurcontract voor de locatie afgesloten. Vermoedelijke verkoper is Zurich Insurance, die het gehele Hudson’s Bay-complex kocht van ontwikkelende belegger Ivy Group.

BMO REP heeft in Brussel de nieuwe winkel van Prada gekocht aan de high-end Boulevard de Waterloo. Het gaat om 986 m2 retail op de begane grond en in de kelder. De winkel ging in oktober 2017 na een herontwikkeling open.  Voor de twee prime panden legde BMO in totaal 60 miljoen euro neer.

Reageer op dit artikel