nieuws

Camelot koopt kavel voor 285 jongerenwoningen in Delft

Beleggingen

Camelot koopt kavel voor 285 jongerenwoningen in Delft
Jan de Oudeweg 43, Delft

Camelot heeft een kavel van 3.700 m2 en het vergunde bouwplan aan Jan de Oudeweg 43 in Delft gekocht voor de bouw van 285 jongeren- en studentenwoningen.

Het project Pauwmolen ligt pal aan de A4, vlakbij de TU Delft en het station en werd overgenomen van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp. Timpaan heeft de grond en het vergunde bouwplan via een tenderprocedure aangeboden.

Er komen 135 units voor jongeren en 150 units voor studenten. Net als de Camelot Campus 015 in Delft zullen deze microliving studio’s en 1-kamer appartementen ook volledig gemeubileerd en gestoffeerd worden opgeleverd. Camelot wil in de top 35 grootste steden aan de grote vraag naar kleine sociale verhuur woningen voldoen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in korte doorlooptijden van grote aantallen contracten met jonge bewoners. ‘Met 3.900 units in eigen exploitatie en aanbouw zijn we de grootste in het microliving-segment in Nederland. We blijven actief zoeken naar mogelijkheden om ons portfolio verder uit te breiden’, zegt ceo Camelot Europe Joost van Gestel.

Timpaan is ontstaan vanuit de corporatiesector, heeft een stichtingsstructuur en aandeelhouders zonder winstdoelstelling. ‘Wij kunnen winst onder andere investeren in de ontwikkeling van betaalbare woningen, voor jong en oud en bijzondere doelgroepen. Dat geldt ook voor project de Pauwmolen en ik ben verheugd dat het door ons ontwikkelde plan zal worden uitgevoerd en in belegging genomen door Camelot Real Estate’, zegt algemeen directeur Ingeborg de Jong van Timpaan.

De vergunning voor de bouw is al rond en Camelot start medio dit voorjaar met de bouw. Voor de bouw is de aannemer is nog niet bekend. Timpaan is in deze transactie begeleid door Fakton Capital en Loyens & Loeff uit Amsterdam.

Reageer op dit artikel