nieuws

Bouwinvest verwerft 369 Amsterdamse middenhuur woningen

Beleggingen

Bouwinvest verwerft 369 Amsterdamse middenhuur woningen

Op het Steigereiland in Amsterdam verrijst de komende jaren het project Sluishuis. Het gebouw bestaat uit een mix van koop, middenhuur en vrije sector huur. VORM Ontwikkeling en Besix RED verkopen 369 huurwoningen aan het Bouwinvest Residential Fund.

De Deense architect Bjarke Ingels (BIG) heeft ervoor gezorgd dat het gebouw zal aanvoelen als een entree tot IJburg. Sluishuis omarmt de locatie aan het water, waarbij een gedeelte van het gebouw als een boog boven het water uitkomt. Aanlegsteigers, groene voorzieningen en een waterrijke binnenplaats maken het maritieme karakter af.

Financiële details van de deal zijn niet bekend gemaakt.

Hoewel momenteel al meer dan 50 procent van de portefeuille tot het middenhuursegment (711 tot 1000 euro) behoort, wil Bouwinvest hierin nog meer investeren. In dat onderdeel van de markt ligt namelijk volgens de vastgoed vermogensbeheerder nog een grote vraag en een maatschappelijke opgave. Sluishuis past daarom uitstekend in de strategie van het Residential Fund. De huurprijs van de ruime meerderheid van de woningen in Sluishuis ligt tussen de  825 en  975 euro per maand.

Michiel de Bruine, Director Dutch Residential Investments, zegt daarover: ‘Ik ben enthousiast dat wij geslaagd zijn om middenhuurwoningen te realiseren in zo’n karakteristiek gebouw in Amsterdam. Voor beroepsgroepen in het maatschappelijke middenveld zijn er niet overal genoeg betaalbare huurwoningen meer. Als institutionele investeerder met een lange termijn horizon voelen wij ons verantwoordelijk om een bijdrage te leveren aan de oplossing.’

Naar verwachting start de bouw Sluishuis in het derde kwartaal van 2018. Oplevering staat gepland voor  het eerste kwartaal van 2022.

 

Reageer op dit artikel