nieuws

Bouw 566 woningen in Rotterdam-Zuid van start

Beleggingen

Bouw 566 woningen in Rotterdam-Zuid van start
De Startmotor Rotterdam

De bouw van wooncomplex De Startmotor in Roterdam-Zuid gaat binnenkort van start.

Dat meldt Heston Finance Group, dat ontwikkelaar en belegger BPA adviseerde rond de financiering bij ABN Amro. Het projectomvat 566 starterswoningen, 132 ondergrondse parkeerplaatsen, 700 fietsplekken, 136 bergingen en een commerciële plint van ongeveer 1.000 m2, waarvan ongeveer 400 m2 horeca. In totaal gaat om 35.000 m2 bruto verhuurbare oppervlakte en vier geprogrammeerde daken voor onder meer loungen, sporten en tuinieren.

De Startmotor is gericht op jongeren uit de regio Groot-Rotterdam met een baan, die een eerste of tweede stap in hun wooncarrière zetten. Het gebouw biedt onafhankelijke woonruimte, maar voorziet ook in begeleiding bij de eerste stappen naar zelfstandigheid en er komt een gebouwbeheerder.

De Startmotor staat overigens niet op de lijst van woningprojecten in 2018 die de gemeente Rotterdam 27 februari naar buiten bracht. De gemeente meldde dat de bouwvergunningen van 1.300 woningen onherroepelijk zijn geworden. Volgens een woordvoerder van Heston is de bouwvergunning al enkele jaren geleden afgegeven. Daardoor droeg het project niet bij aan het vermelde totaal van 1.300 woningen.

Reageer op dit artikel