nieuws

ASR certificeert winkelcentra via Breeam

Beleggingen

ASR certificeert winkelcentra via Breeam
overhandiging Breeam-certificaten

ASR Vastgoed Vermogensbeheer kiest voor de portfolio-certificering Breeam-NL In-Use. Hiermee kunnen complete vastgoedportfolio’s worden beoordeeld op duurzaamheidsprestatie.

Namens het ASR Dutch Prime Retail Fund nam de vermogensbeheerder op 12 februari de eerste Breeam-NL In-Use portfolio-certificaten voor de winkelcentra Vleuterweide en Vathorst in ontvangst van assesor Jan Roersen van W4Y. In totaal werden in de twee winkelcentra veertien gebouwen (25.940 m2) op het deel Asset beoordeeld met de score Good volgens de portfolio-certificering. Edwin van de Woestijne, fund director ASR Dutch Prime Retail Fund, noemt de verduurzaming van de bestaande winkelvoorraad ‘een zeer belangrijke maar tevens taaie opgave’.

‘Voor onze winkelcentra gebruiken we de portfolio-certificering als nulmeting om een verbetertraject in te zetten. Breeam-NL biedt een duidelijke richtlijn voor dit traject. Belangrijk is daarnaast de samenwerking met onze beheerder Colliers hierin, gezamenlijk dragen we zorg voor een duurzamere winkelvoorraad. In de aankomende periode worden ook de andere winkelcentra die volledig in eigendom zijn van het fonds, gecertificeerd.’

Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council, noemt ASR Vastgoed Vermogensbeheer een duurzame koploper. ‘Door niet enkel op gebouwniveau te verduurzamen, maar juist door te gaan voor schaalvergroting: het verduurzamen van een compleet vastgoedportfolio. Deze certificering is een mooie stap.’

Reageer op dit artikel